Bran cunoscut mai ales ca loc de legenda, reprezinta si un loc istoric, fiind poarta dintre Transilvania si Muntenia. Desi numele Branului este strans legat de cel al castelului, regiunea este plina si de alte atractii turistice: Cheile Moeciului, Muntii Bucegi si Piatra Craiului, Cetatea Rasnovului si de asemenea Brasovul cu cetatile sasesti fortificate din Prejmer si Harman, Poiana Brasov, partiile de schi.

Se pot vizita si alte obiective turistice, mai indepartate cum ar fi: Castelul Peles din Sinaia, cetatea medievala fortificata din Sighisoara (patrimoniu UNESCO) sau Biertan, una dintre cele mai mari fortarete sasesti dinTransilvania. Frumoasele sate Moeciu de Jos si Moeciu de Sun, in imediata apropiere a Branului, reprezinta alta destinatie cautata de turisti.

Sighisoara este printre putinele orase-cetate locuite din Europa si singurul conservat in cea mai mare parte, dar si locuit din Romania. Datorita arhitecturii sale remarcabile, a pozitiei dominante si a ambiantei geografice, orasul a fost supranumit inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea “Perla Transilvaniei”. Planul orasului-cetate este caracteristic oraselor germane intemeiate in evul mediu tarziu. Sighisoara are o imagine aparte datorita faptului ca de secole, in acest burg medieval au convietuit in buna intelegere romani, maghiari, sasi si alte nationalitati, care s-au ajutat reciproc dand nastere unei comunitati multiculturale. Principalul punct de atractie turistica al Sighisoarei este cetatea medievala, cu turnuri, bastioane, biserici si case de locuit bine pastrate pana in zilele noastre: Turnul cu Ceas este principalul punct de intrare in cetate - o imagine simbol a Sighisoarei, adapostind in prezent: Muzeul de Istorie al orasului; Turnul Cositorarilor; Turnul Macelarilor; Turnul Cizmarilor; Turnul Croitorilor; Turnul Cojocarilor; Turnul Fierarilor; Turnul Franghierilor; Turnul Tabacarilor; Biserica Manastirii; Biserica din Deal; Casa Venetiana; Casa cu Cerb; Casa de pe Stanca; Casa cu Sindrila (Eweret); Casa Vlad Dracul etc. Cetatea Sighisoara ni se infatiseaza ca un veritabil oras-muzeu, oferind vizitatorului modern sansa rara de a realiza o intoarcere in timp, in atmosfera medievala de acum cateva sute de ani. De la Bran pana la Sibiu se face o ora si terizeci de minute cu masina. Municipiul Sibiu este unul din cele mai importante orase din Transilvania cu un remarcabil potential de dezvoltare economica, avantajat si de pozitionarea sa pe Coridorul IV Paneuropean si beneficiaza de un modern Aeroport International.

Sibiu este un important centru cultural avand muzee care cuprind colectii de arta, pictura, arte decorative, antropologie, istorie, arheologie, istoria tehnologiei si stiinte naturale si lacasuri istorice de cult. In împrejurimile Sibiului se poate vizita statiunea montana Balea-Lac, cunoscuta destinatie turistica la nivel national, statiunea pentru sporturi de iarna Paltinis, lacurile sarate de la Ocna Sibiului, zona etnografica a Marginimii Sibiului cu multe pensiuni agro-turistice. Culoarul Bran-Rucar (1254 m) reprezinta una din principalele axe turistice de legatura intre partea centrala si sudica a tarii. Predomina ca atractii turistice cele naturale de mare spectaculozitate: forme carstice (cheile Dambovicioarei, Ghimbavului, pesterile Dambovicioara, Ursilor, abruptul vestic si nord-vestic al Bucegilor)

Ca vestigii istorice se ramarca ruinele unor castre romane si fortarete feudale: Podul Dambovitei, castelul Bran. Se evidentiaza elementele de etnografie si folclor (artizanat, sculptura in lemn si arhitectura populara, port popular si sarbatori traditionale) specifice asezarilor rurale: Dragoslavele, Rucar Podul Dambovitei, Fundata, Sirnea, Bran, Moeciu, unele dintre ele declarate “sate turistice”.